This review was taken from http://expressen.se. The album recieved 4 out of 5 stars.
If you want to translate this article into english, you are very welcome.

På sitt nya, sjätte
albumbefinner sig Sophie Zelmani så nära lyssnaren att det känns som om hon sitter någonstans i rummet och viskar. Det är ingen dramatisk utveckling för landets försiktigaste och mest begåvade singer/songwriter. Ändå så avskalade och nedtonade har låtarna aldrig känts förut. Rättare sagt så här mycket har låtarna aldrig känts förut.

Precis som tidigare
är musiken producerad av Phil Spectors absoluta motsats, Lars Halapi. Skivan är så varsamt arrangerad att de tio spåren låter som tunn kristall. Det vilar ett stillsamt vemod över Memory loves you, men utan att stämningen blir betungande. Sophie Zelmani är heller inte i närheten av att bli sömnigt introvert eller stillastående.

Låtarna är inga
energi-explosioner (även om det fina countrygunget i singeln Travelling är ett uppskruvat undantag) men varenda spår har en extra detalj som griper tag. Som det vackra pianot I Love on my mind, det härligt utdragna gitarr-solot i Broken sunny day och den dova jazzvirveln som får Shades att låta som en skälvande ballad från andra sidan. Väldigt vackert.

Av Anders Nunstedt